Грешка во nautilus 2.22

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

Во верзијата 2.22 на nautilus имаше грешка во преводот и при копирање на датотека или папка се рестартираше. Грешката е поправена, но поправката најверојатно нема да влезе во официјалното издание на Hardy кое што излегува денес (24.04.2008) и на печатените цедиња, туку во некои наредни ажурирања на пакетот nautilus. Грешката постои и на Arch linux, за другите дистрибуции нека пишат тие кои знаат.

До тогаш можете да ја користите .mo датотеката која е прикачена на постов. Само ископирајте ја над постоечката /usr/share/locale-langpack/mk/LC_MESSAGES/nautilus.mo како root (со користење на sudo) или во патеката каде што се наоѓаат преводите за вашата дистрибуција.

Поправената датотека преземете ја од овде.