Шаблон:Одбрана статија

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Debian GNU/Linux претставува повеќе од обичен оперативен систем, тој доаѓа со повеќе од 15490 пакети и се користи за безброј намени. Тој е познат по големиот број на софтвер кој што доаѓа со него како и по строгото придржување кон философијата на слободен софтвер. Debian работи на скоро сите архитектури на процесори вклучувајќи ги и x86, PowerPC, Sparc, ARM итн. Debian GNU/Linux е основата за неколку популарни дистрибуции како што се Ubuntu, Knoppix, Kanotix и MEPIS.

Цела содржина за Debian Linux