Bilten 04.08

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

Билтен за месец април, 2008 година.

- Стама, веројатно ќе сакаш да улеташ со некој дел за отворени формати, не верувам дека досега во некој билтен го изрекламиравме оdf.ss.org.mk?

- Надградбата на bugs да се спомне у контекст на претставување на bugs како систем и за што го користиме?

- Ubuntu Hardy и она што го сработе македонскиот тим за оваа верзија (туду - излегува на 24ти)

- Нов Pidgin, 100% локализиран на македонски!

- Ubuntu ресурсен центар на македонски (во изработка, може и да биде готов дотогаш)

- firefox 3 ако излезе месецов