Разлика помеѓу преработките на „Главна страница“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
Ред 1: Ред 1:
 +
{|style="width:100%"
 +
|style="width:48px;"|{{Click || image=Internet.png | link=Index:HOWTO | width=48px | height=48px }}
 +
|'''[[Слободен софтвер]]''' <br/> Содржини поврзани со слободен софтвер
  
{| cellspacing="0" cellpadding="0" style="border-spacing:8px;background:none;"
+
|style="width:48px;"|{{Click || image=mp_tips.png | link=Index:TIP | width=48px | height=48px }}
| width="100%" valign="top" bgcolor="#EAF5FB" style="border:1px solid #BED2E0"|
+
|'''[[Index:TIP|Tips]]''' <br/> Tips & Tricks for Gentoo Users
{| cellspacing="0" cellpadding="5" style="border-top:1px solid #BED2E0;"
 
| style="font: 100% Verdana; color:black" align="center" bgcolor="#D0E2EE" |'''Содржина'''
 
 
|-
 
|-
| style="border-top:1px solid #BED2E0; font: 95% Verdana;" align="left" bgcolor="#EAF5FB"|
 
{{Содржина}}
 
|}
 
 
 
{| cellspacing="0" cellpadding="0" style="border-spacing:8px;background:none;"
 
| width="50%" valign="top" bgcolor="#EAF5FB" style="border:1px solid #BED2E0"|
 
{| cellspacing="0" cellpadding="5" style="border-top:1px solid #BED2E0;"
 
| style="font: 100% Verdana; color:black" align="center" bgcolor="#D0E2EE" |'''Добредојдовте на Википедија!'''
 
|-
 
| style="border-top:1px solid #BED2E0; font: 95% Verdana;" align="left" bgcolor="#EAF5FB"|
 
<p>Ова Вики има една единствена цел. Собирање на информации и знаење од областа на [[Слободен софтвер|слободниот софтвер]], од корисници, пропагатори, администратори и сл. Досега одзивот е задоволителен. [http://wiki.lugola.net/index.php/Викито_на_Лугола:About Тимот] што стои зад ова Вики ви е на располагање за разгледување на вашите идеи и предлози. Доколку користите слободен софтвер сигурно знаете колку значи помошта од другите при разбирањето на целата филозофија и принципите на работа на истиот. Помогнете им на другите, испратете содржина за помош со што Викито на Лугола ќе стане средиште и главна база на знаења од оваа гранка на Информатичката Технологија. <br/><br>
 
 
'''Викито на Лугола''' започна со работа на '''7 април 2006''', и досега има '''{{NUMBEROFARTICLES}}''' статии. <br/><br>
 
 
Доколку сте нов во светот на '''Вики''', Ви препорачуваме да го прочитате упатството кое може да ви помогне да ја разберете целата [http://en.wikipedia.org/wiki/Wiki философија на Вики заедниците] и како да ги користите '''Вики''' софтверите.<br/><br>
 
 
Ако сте понапреден корисник на '''Вики''' софтвер, тогаш ви препорачуваме да го прочитате упатството (на англиски јазик) за употреба на [http://meta.wikimedia.org/wiki/Help:Contents синтаксата на Вики софтверот] кој што ние го користиме.</p>
 

Преработка од 00:39, 22 март 2007

Internet.png Слободен софтвер
Содржини поврзани со слободен софтвер
Internet.png Tips
Tips & Tricks for Gentoo Users