Разлика помеѓу преработките на „Главна страница“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
Ред 7: Ред 7:
 
<p>Ова Вики има една единствена цел. Собирање на информации и знаење од областа на [[Слободен софтвер|слободниот софтвер]], од корисници, пропагатори, администратори и сл. Досега одзивот е задоволителен. [http://wiki.lugola.net/index.php/Викито_на_Лугола:About Тимот] што стои зад ова Вики ви е на располагање за разгледување на вашите идеи и предлози. Доколку користите слободен софтвер сигурно знаете колку значи помошта од другите при разбирањето на целата филозофија и принципите на работа на истиот. Помогнете им на другите, испратете содржина за помош со што викиво ќе стане средиште и главна база на знаења од оваа гранка на информатичката технологија. <br/><br>
 
<p>Ова Вики има една единствена цел. Собирање на информации и знаење од областа на [[Слободен софтвер|слободниот софтвер]], од корисници, пропагатори, администратори и сл. Досега одзивот е задоволителен. [http://wiki.lugola.net/index.php/Викито_на_Лугола:About Тимот] што стои зад ова Вики ви е на располагање за разгледување на вашите идеи и предлози. Доколку користите слободен софтвер сигурно знаете колку значи помошта од другите при разбирањето на целата филозофија и принципите на работа на истиот. Помогнете им на другите, испратете содржина за помош со што викиво ќе стане средиште и главна база на знаења од оваа гранка на информатичката технологија. <br/><br>
  
'''Викито за слободен софтвер''' започна со работа на '''7 април 2006''', и досега има '''{{NUMBEROFARTICLES}}''' статии. <br/><br>
+
'''Викито за слободен софтвер''' започна со работа на '''[[7 април]] 2006''', и досега има '''{{NUMBEROFARTICLES}}''' статии. <br/><br>
  
 
Доколку сте нов во светот на '''Вики''', Ви препорачуваме да го прочитате [[Помош:Contents|упатството]] кое може да ви помогне да ја разберете целата и како да ги користите '''Вики''' софтверите.<br/><br></p>
 
Доколку сте нов во светот на '''Вики''', Ви препорачуваме да го прочитате [[Помош:Contents|упатството]] кое може да ви помогне да ја разберете целата и како да ги користите '''Вики''' софтверите.<br/><br></p>

Преработка од 20:02, 9 април 2007

Вики за слободен софтвер!

Ова Вики има една единствена цел. Собирање на информации и знаење од областа на слободниот софтвер, од корисници, пропагатори, администратори и сл. Досега одзивот е задоволителен. Тимот што стои зад ова Вики ви е на располагање за разгледување на вашите идеи и предлози. Доколку користите слободен софтвер сигурно знаете колку значи помошта од другите при разбирањето на целата филозофија и принципите на работа на истиот. Помогнете им на другите, испратете содржина за помош со што викиво ќе стане средиште и главна база на знаења од оваа гранка на информатичката технологија.

Викито за слободен софтвер започна со работа на 7 април 2006, и досега има 308 статии.

Доколку сте нов во светот на Вики, Ви препорачуваме да го прочитате упатството кое може да ви помогне да ја разберете целата и како да ги користите Вики софтверите.

Ако сте понапреден корисник на Вики софтвер, тогаш ви препорачуваме да го прочитате упатството (на англиски јазик) за употреба на синтаксата на Вики софтверот кој што ние го користиме.

Категории

height=48px Организации и здруженија
Организации и здруженија за промоција на слободен софтвер
height=32px Слободен софтвер
Поткатегории и дополнителни содржини
height=48px Упатства
Помошни упатства за крајни и напредни корисници
height=48px Програмирање
Општи информации и упатства за програмирање
height=32px Помош
Помош за корисници