Разлика помеѓу преработките на „Главна страница“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
Ред 1: Ред 1:
{| cellspacing="0" cellpadding="0" style="border-spacing:8px;background:none;"
 
| width="50%" valign="top" bgcolor="#EAF5FB" style="border:1px solid #BED2E0"|
 
{| cellspacing="0" cellpadding="5" style="border-top:1px solid #BED2E0;"
 
| style="font: 100% Verdana; color:black" align="center" bgcolor="#D0E2EE" |'''Вики за слободен софтвер!'''
 
|-
 
| style="border-top:1px solid #BED2E0; font: 95% Verdana;" align="left" bgcolor="#EAF5FB"|
 
<p>Ова Вики има една единствена цел. Собирање на информации и знаење од областа на [[Слободен софтвер|слободниот софтвер]], од корисници, пропагатори, администратори и сл. Досега одзивот е задоволителен. [http://wiki.lugola.net/index.php/Викито_на_Лугола:About Тимот] што стои зад ова Вики ви е на располагање за разгледување на вашите идеи и предлози. Доколку користите слободен софтвер сигурно знаете колку значи помошта од другите при разбирањето на целата филозофија и принципите на работа на истиот. Помогнете им на другите, испратете содржина за помош со што викиво ќе стане средиште и главна база на знаења од оваа гранка на информатичката технологија. <br/><br>
 
  
 
'''Викито за слободен софтвер''' започна со работа на '''[[7 април]] 2006''', и досега има '''{{NUMBEROFARTICLES}}''' статии. <br/><br>
 
 
Доколку сте нов во светот на '''Вики''', Ви препорачуваме да го прочитате [[Помош:Contents|упатството]] кое може да ви помогне да ја разберете целата и како да ги користите '''Вики''' софтверите.<br/><br></p>
 
 
Ако сте понапреден корисник на '''Вики''' софтвер, тогаш ви препорачуваме да го прочитате упатството (на англиски јазик) за употреба на [http://meta.wikimedia.org/wiki/Help:Contents синтаксата на Вики софтверот] кој што ние го користиме.
 
 
{| cellspacing="0" cellpadding="0" style="border-spacing:8px;background:none;"
 
| width="50%" valign="top" bgcolor="#EEF5FB" style="border:1px solid #BED2E0"|
 
{| cellspacing="0" cellpadding="5" style="border-top:1px solid #BED2E0;"
 
| style="font: 100% Verdana; color:black" align="center" bgcolor="#D0E2EE" |'''Категории'''
 
|-
 
| style="border-top:1px solid #BED2E0; font: 95% Verdana;" align="left" bgcolor="#EAF5FB"|
 
<p>
 
 
{|style="width:100%"
 
|style="width:48px;"|[[Слика:Org.png | width=48px | height=48px]]
 
|'''[[:Категорија:Компании и организации|Организации и здруженија]]''' <br/> Организации и здруженија за промоција на слободен софтвер
 
|}
 
 
{|style="width:100%"
 
|style="width:48px;"|[[Слика:Freeangel.png | width=32px | height=32px]]
 
|'''[[:Категорија:Слободна култура|Слободна култура]]''' <br/> Поткатегории и дополнителни содржини
 
* [[:Категорија:Слободен софтвер|Слободен софтвер]] - слободен софтвер
 
* [[:Категорија:Отворени формати|Отворени формати]] - отворени формати и слободни стандарди
 
|}
 
 
{|style="width:100%"
 
|style="width:48px;"|[[Слика:Applications-office.png | width=48px | height=48px]]
 
|'''[[:Категорија:Упатства|Упатства]]''' <br/> Помошни упатства за крајни и напредни корисници
 
|}
 
 
{|style="width:100%"
 
|style="width:48px;"|[[Слика:Programming.png | width=48px | height=48px]]
 
|'''[[:Категорија:Програмирање|Програмирање]]''' <br/> Општи информации и упатства за програмирање
 
|}
 
 
{|style="width:100%"
 
|style="width:48px;"|[[Слика:Faq.png | width=32px | height=32px]]
 
|'''[[Помош:Contents|Помош]]''' <br/> Помош за корисници
 
* [[Проблеми и решенија]]
 
|}
 

Преработка од 17:03, 18 мај 2007