Разлика помеѓу преработките на „Главна страница“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Категории)
(Категории)
Ред 18: Ред 18:
 
|style="width:48px;"|[[Слика:Org.png | width=48px | height=48px]]
 
|style="width:48px;"|[[Слика:Org.png | width=48px | height=48px]]
 
|'''[[:Категорија:Организации и здруженија|Организации и здруженија]]''' <br/> Организации и здруженија за промоција на слободен софтвер
 
|'''[[:Категорија:Организации и здруженија|Организации и здруженија]]''' <br/> Организации и здруженија за промоција на слободен софтвер
 +
* [[:Категорија:Слободен софтвер Македонија|Слободен софтвер Македонија]]
 +
* Групи на корисници на GNU/Linux
 
|}
 
|}
  
 
{|style="width:100%"
 
{|style="width:100%"
|style="width:48px;"|[[Слика:Faq.png | width=32px | height=32px]]
+
|style="width:48px;"|[[Слика:Freeangel.png | width=32px | height=32px]]
|'''[[:Категорија:Слободен софтвер|Слободен софтвер]]''' <br/> Поткатегории и дополнителни содржини
+
|'''[[:Категорија:Слободна култура|Слободна култура]]''' <br/> Поткатегории и дополнителни содржини
 +
* [[:Категорија:Слободен софтвер|Слободен софтвер]]
 +
* [[:Категорија:Отворени формати|Отворени формати]]
 
|}
 
|}
  
Ред 36: Ред 40:
  
 
{|style="width:100%"
 
{|style="width:100%"
|style="width:48px;"|[[Слика:Tools.png | width=48px | height=48px]]
+
|style="width:48px;"|[[Слика:Faq.png | width=48px | height=48px]]
 
|'''[[:Категорија:Помош|Помош]]''' <br/> Помош за Викито и решение на често пројавени проблеми
 
|'''[[:Категорија:Помош|Помош]]''' <br/> Помош за Викито и решение на често пројавени проблеми
 
|}
 
|}

Преработка од 19:07, 19 мај 2007

Вики за слободен софтвер!

Ова Вики има една единствена цел. Собирање на информации и знаење од областа на слободниот софтвер, од корисници, пропагатори, администратори и сл. Досега одзивот е задоволителен. Тимот што стои зад ова Вики ви е на располагање за разгледување на вашите идеи и предлози. Доколку користите слободен софтвер сигурно знаете колку значи помошта од другите при разбирањето на целата филозофија и принципите на работа на истиот. Помогнете им на другите, испратете содржина за помош со што викиво ќе стане средиште и главна база на знаења од оваа гранка на информатичката технологија.

Викито за слободен софтвер започна со работа на 7 април 2006, и досега има 308 статии.

Доколку сте нов во светот на Вики, Ви препорачуваме да го прочитате упатството кое може да ви помогне да ја разберете целата философија на Вики заедниците и како да ги користите Вики софтверите.

Ако сте понапреден корисник на Вики софтвер, тогаш ви препорачуваме да го прочитате упатството (на англиски јазик) за употреба на синтаксата на Вики софтверот кој што ние го користиме.

Категории

height=48px Организации и здруженија
Организации и здруженија за промоција на слободен софтвер
height=32px Слободна култура
Поткатегории и дополнителни содржини
height=48px GNU/Linux
Поткатегории и содржини за GNU/Linux
height=48px Локализација
Помошна документација за локализација на софтвер
height=48px Помош
Помош за Викито и решение на често пројавени проблеми