Разлика помеѓу преработките на „Главна страница“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Категории)
Ред 13: Ред 13:
 
Ако сте понапреден корисник на '''Вики''' софтвер, тогаш ви препорачуваме да го прочитате краткото упатство за употреба на [http://wiki.lugola.net/index.php/Помош:Contents синтаксата на Вики софтверот] кој што ние го користиме.
 
Ако сте понапреден корисник на '''Вики''' софтвер, тогаш ви препорачуваме да го прочитате краткото упатство за употреба на [http://wiki.lugola.net/index.php/Помош:Contents синтаксата на Вики софтверот] кој што ние го користиме.
  
= Категории =
+
{{Содржина}}
 
 
{|style="width:100%"
 
|style="width:48px;"|[[Слика:Org.png | width=48px | height=48px]]
 
|'''[[:Категорија:Компании и организации|Компании и организации]]''' <br/>Компании кои го помагаат движењето и организации за промоција на слободен софтвер
 
* [[:Категорија:Групи на корисници на GNU/Linux|Групи на корисници на GNU/Linux]]
 
|}
 
 
 
{|style="width:90%" valign="top"
 
|style="width:48px;"|[[Слика:Freeangel.png | width=32px | height=32px]]
 
|'''[[:Категорија:Слободна култура|Слободна култура]]''' <br/> Поткатегории и дополнителни содржини за слободна култура
 
* [[:Категорија:Слободен софтвер|Слободен софтвер]]
 
* [[:Категорија:Отворени формати|Отворени формати]]
 
|}
 
 
 
{|style="width:100%"
 
|style="width:48px;"|[[Слика:Programming.png | width=48px | height=48px]]
 
|'''[[:Категорија:Програмирање|Програмирање]]''' <br/> Поткатегории и содржини за програмирање
 
|}
 
 
 
{|style="width:100%"
 
|style="width:48px;"|[[Слика:Lokalizacija.png | width=48px | height=48px]]
 
|'''[[:Категорија:Локализација|Локализација]]''' <br/> Помошна документација за локализација на софтвер
 
|}
 
 
 
{|style="width:100%"
 
|style="width:48px;"|[[Слика:Faq.png | width=48px | height=48px]]
 
|'''[[:Категорија:Помош|Помош]]''' <br/> Помошни содржини
 
* [[Проблеми и решенија]] - често пројавени проблеми и решенија
 
* [[ЧПП]] - често поставувани прашања
 
* [[Помош:Contents|Помош за работа со Вики]] - помош за работа со „Вики за слободен софтвер“
 
|}
 

Преработка од 00:12, 21 мај 2007

Вики за слободен софтвер!

Ова Вики има една единствена цел. Собирање на информации и знаење од областа на слободниот софтвер, од корисници, пропагатори, администратори и сл. Досега одзивот е задоволителен. Тимот што стои зад ова Вики ви е на располагање за разгледување на вашите идеи и предлози. Доколку користите слободен софтвер сигурно знаете колку значи помошта од другите при разбирањето на целата филозофија и принципите на работа на истиот. Помогнете им на другите, испратете содржина за помош со што викиво ќе стане средиште и главна база на знаења од оваа гранка на информатичката технологија.

Вики за слободен софтвер започна со работа на 7 април 2006, и досега има 308 статии.

Доколку сте нов во светот на Вики, Ви препорачуваме да го прочитате упатството кое може да ви помогне да ја разберете целата философија на Вики заедниците и како да ги користите Вики софтверите.

Ако сте понапреден корисник на Вики софтвер, тогаш ви препорачуваме да го прочитате краткото упатство за употреба на синтаксата на Вики софтверот кој што ние го користиме.

Kika-1-small.png Хаклаб КИКА
Org.png Слободен софтвер Македонија
Org.png Компании и организации
Freeangel.png Слободна култура
Tux original.png GNU/Linux
Gnulinux.png НСНД Собири на заедниците од регионот
Programming.png Програмирање
Lokalizacija.png Локализација
Faq.png Помош