Разлика помеѓу преработките на „Главна страница“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Категории)
 
(Не се прикажани 90 меѓувремени преработки од 5 корисници)
Ред 1: Ред 1:
 +
{{Содржина}}
 +
 
{| cellspacing="0" cellpadding="0" style="border-spacing:8px;background:none;"
 
{| cellspacing="0" cellpadding="0" style="border-spacing:8px;background:none;"
 
| width="50%" valign="top" bgcolor="#EAF5FB" style="border:1px solid #BED2E0"|
 
| width="50%" valign="top" bgcolor="#EAF5FB" style="border:1px solid #BED2E0"|
Ред 5: Ред 7:
 
|-
 
|-
 
| style="border-top:1px solid #BED2E0; font: 95% Verdana;" align="left" bgcolor="#EAF5FB"|
 
| style="border-top:1px solid #BED2E0; font: 95% Verdana;" align="left" bgcolor="#EAF5FB"|
<p>Ова Вики има една единствена цел. Собирање на информации и знаење од областа на [[Слободен софтвер|слободниот софтвер]], од корисници, пропагатори, администратори и сл. Досега одзивот е задоволителен. [http://wiki.lugola.net/index.php/Викито_на_Лугола:About Тимот] што стои зад ова Вики ви е на располагање за разгледување на вашите идеи и предлози. Доколку користите слободен софтвер сигурно знаете колку значи помошта од другите при разбирањето на целата филозофија и принципите на работа на истиот. Помогнете им на другите, испратете содржина за помош со што викиво ќе стане средиште и главна база на знаења од оваа гранка на информатичката технологија. <br/><br>
 
  
'''Вики за слободен софтвер''' започна со работа на '''7 април 2006''', и досега има '''{{NUMBEROFARTICLES}}''' статии. <br/><br>
+
== Викито за слободен софтвер сe менува, биди дел од промената ==
 +
'''Повеќе информации околу тоа наскоро, досегашната содржина останува, отсега ќе се користи како вики на заедницата корисници на слободен софтвер и вики за Хаклабот Кика.'''
 +
<br/>
 +
'''Вики за слободен софтвер''' започна со работа на '''7 април 2006''', и досега има '''{{NUMBEROFARTICLES}}''' статии. <br>
 +
<p> Слободниот софтвер е од голема важност за развојот на информатичко општество. Тој не може да се промовира доколку тоа што го кажуваме не постои во трајна форма. Најдобар начин информациите што индивидуите и групите ги поседуваат да се стават во таква трајна форма е Вики сајт како што е и ова Вики за слободен софтвер.
  
Доколку сте нов во светот на '''Вики''', Ви препорачуваме да го прочитате упатството кое може да ви помогне да ја разберете целата [http://en.wikipedia.org/wiki/Wiki философија на Вики заедниците] и како да ги користите '''Вики''' софтверите.<br/><br></p>
+
== Цел ==
  
Ако сте понапреден корисник на '''Вики''' софтвер, тогаш ви препорачуваме да го прочитате краткото упатство за употреба на [http://wiki.lugola.net/index.php/Помош:Contents синтаксата на Вики софтверот] кој што ние го користиме.
+
Собирање на информации и знаење од областа на [[Слободен софтвер|слободниот софтвер]] и глобално '''слободната култура''', од заедницата на [[слободен софтвер]]. [[Вики_за_слободен софтвер:About|Тимот]] што стои зад ова  Вики Ви е на располагање за разгледување на вашите идеи и предлози. Доколку користите слободен софтвер сигурно знаете колку значи помошта од другите при разбирањето на целата филозофија и принципите на работа на истиот. Помогнете им на другите и помогнете го развојот на општеството, испратете содржина за помош со што Вики за слободен софтвер ќе стане средиште и главна база на знаења од оваа гранка на општеството.
  
= Категории =
+
== Зa викито ==
  
{|style="width:100%"
+
Ова Вики е единствено и прво од овој тип за содржини на македонски. Слободното знаење од било која област е многу важно за сите образовни процеси во нашата земја и доколку сакаме нашите млади генерации да добијат квалитено знаење за слободниот софтвер, тогаш еден начин е да се оди во духот на тоа движење, со слободно знаење кое ќе биде достапно за секој во секое време.
|style="width:48px;"|[[Слика:Org.png | width=48px | height=48px]]
 
|'''[[:Категорија:Компании и организации|Компании и организации]]''' <br/>Компании кои го помагаат движењето и организации за промоција на слободен софтвер
 
* [[:Категорија:Групи на корисници на GNU/Linux|Групи на корисници на GNU/Linux]]
 
|}
 
  
{|style="width:90%" valign="top"
+
Исто така, овој вики сајт е од голема важност и за самите почетници со работа на [[GNU/Linux]]. Ова е централното место со знаење за полесно справување со ситуации и проблеми.
|style="width:48px;"|[[Слика:Freeangel.png | width=32px | height=32px]]
 
|'''[[:Категорија:Слободна култура|Слободна култура]]''' <br/> Поткатегории и дополнителни содржини за слободна култура
 
* [[:Категорија:Слободен софтвер|Слободен софтвер]]
 
* [[:Категорија:Отворени формати|Отворени формати]]
 
|}
 
  
{|style="width:100%"
+
== Како да помогнете ==
|style="width:48px;"|[[Слика:Programming.png | width=48px | height=48px]]
 
|'''[[:Категорија:Програмирање|Програмирање]]''' <br/> Поткатегории и содржини за програмирање
 
|}
 
  
{|style="width:100%"
+
Доколку сте нов во светот на '''Вики''', Ви препорачуваме да го прочитате упатството кое може да ви помогне да ја разберете целата [http://en.wikipedia.org/wiki/Wiki философија на Вики заедниците] и како да ги користите '''Вики''' софтверите.<br/></p>
|style="width:48px;"|[[Слика:Lokalizacija.png | width=48px | height=48px]]
 
|'''[[:Категорија:Локализација|Локализација]]''' <br/> Помошна документација за локализација на софтвер
 
|}
 
  
{|style="width:100%"
+
Ако сте понапреден корисник на '''Вики''' софтвер, тогаш Ви препорачуваме да го прочитате краткото упатство за употреба на [http://wiki.lugola.net/index.php/Помош:Contents синтаксата на Вики софтверот] кој што ние го користиме.
|style="width:48px;"|[[Слика:Faq.png | width=48px | height=48px]]
 
|'''[[:Категорија:Помош|Помош]]''' <br/> Помошни содржини
 
* [[Проблеми и решенија]] - често пројавени проблеми и решенија
 
* [[ЧПП]] - често поставувани прашања
 
* [[Помош:Contents|Помош за работа со Вики]] - помош за работа со „Вики за слободен софтвер“
 
|}
 

Последна преработка од 16:21, 27 февруари 2011

Kika-1-small.png Хаклаб КИКА
Org.png Слободен софтвер Македонија
Org.png Компании и организации
Freeangel.png Слободна култура
Tux original.png GNU/Linux
Gnulinux.png НСНД Собири на заедниците од регионот
Programming.png Програмирање
Lokalizacija.png Локализација
Faq.png Помош
Вики за слободен софтвер!

Викито за слободен софтвер сe менува, биди дел од промената

Повеќе информации околу тоа наскоро, досегашната содржина останува, отсега ќе се користи како вики на заедницата корисници на слободен софтвер и вики за Хаклабот Кика.
Вики за слободен софтвер започна со работа на 7 април 2006, и досега има 308 статии.

Слободниот софтвер е од голема важност за развојот на информатичко општество. Тој не може да се промовира доколку тоа што го кажуваме не постои во трајна форма. Најдобар начин информациите што индивидуите и групите ги поседуваат да се стават во таква трајна форма е Вики сајт како што е и ова Вики за слободен софтвер.

Цел

Собирање на информации и знаење од областа на слободниот софтвер и глобално слободната култура, од заедницата на слободен софтвер. Тимот што стои зад ова Вики Ви е на располагање за разгледување на вашите идеи и предлози. Доколку користите слободен софтвер сигурно знаете колку значи помошта од другите при разбирањето на целата филозофија и принципите на работа на истиот. Помогнете им на другите и помогнете го развојот на општеството, испратете содржина за помош со што Вики за слободен софтвер ќе стане средиште и главна база на знаења од оваа гранка на општеството.

Зa викито

Ова Вики е единствено и прво од овој тип за содржини на македонски. Слободното знаење од било која област е многу важно за сите образовни процеси во нашата земја и доколку сакаме нашите млади генерации да добијат квалитено знаење за слободниот софтвер, тогаш еден начин е да се оди во духот на тоа движење, со слободно знаење кое ќе биде достапно за секој во секое време.

Исто така, овој вики сајт е од голема важност и за самите почетници со работа на GNU/Linux. Ова е централното место со знаење за полесно справување со ситуации и проблеми.

Како да помогнете

Доколку сте нов во светот на Вики, Ви препорачуваме да го прочитате упатството кое може да ви помогне да ја разберете целата философија на Вики заедниците и како да ги користите Вики софтверите.

Ако сте понапреден корисник на Вики софтвер, тогаш Ви препорачуваме да го прочитате краткото упатство за употреба на синтаксата на Вики софтверот кој што ние го користиме.