Разлика помеѓу преработките на „Главна страница“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
Ред 7: Ред 7:
 
|-
 
|-
 
| style="border-top:1px solid #BED2E0; font: 95% Verdana;" align="left" bgcolor="#EAF5FB"|
 
| style="border-top:1px solid #BED2E0; font: 95% Verdana;" align="left" bgcolor="#EAF5FB"|
<p>Ова Вики има една единствена цел. Собирање на информации и знаење од областа на [[Слободен софтвер|слободниот софтвер]] и глобално '''слободната култура''', од корисници, пропагатори, администратори итн. [[Вики_за_слободен софтвер:About|Тимот]] што стои зад ова Вики Ви е на располагање за разгледување на вашите идеи и предлози. Доколку користите слободен софтвер сигурно знаете колку значи помошта од другите при разбирањето на целата филозофија и принципите на работа на истиот. Помогнете им на другите и помогнете го развојот на општеството, испратете содржина за помош со што Вики за слободен софтвер ќе стане средиште и главна база на знаења од оваа гранка на општеството.  
+
<p>Ова Вики има една единствена цел. Собирање на информации и знаење од областа на [[Слободен софтвер|слободниот софтвер]] и глобално '''слободната култура''', од корисници, пропагатори, администратори итн. [[Вики_за_слободен софтвер:About|Тимот]] што стои зад ова Вики Ви е на располагање за разгледување на вашите идеи и предлози. Доколку користите слободен софтвер сигурно знаете колку значи помошта од другите при разбирањето на целата филозофија и принципите на работа на истиот. Помогнете им на другите и помогнете го развојот на општеството, испратете содржина за помош со што Вики за слободен софтвер ќе стане средиште и главна база на знаења од оваа гранка на општеството.  
 
<br/><br>
 
<br/><br>
 
'''Вики за слободен софтвер''' започна со работа на '''7 април 2006''', и досега има '''{{NUMBEROFARTICLES}}''' статии. <br/><br>
 
'''Вики за слободен софтвер''' започна со работа на '''7 април 2006''', и досега има '''{{NUMBEROFARTICLES}}''' статии. <br/><br>

Преработка од 20:23, 29 мај 2007

Kika-1-small.png Хаклаб КИКА
Org.png Слободен софтвер Македонија
Org.png Компании и организации
Freeangel.png Слободна култура
Tux original.png GNU/Linux
Gnulinux.png НСНД Собири на заедниците од регионот
Programming.png Програмирање
Lokalizacija.png Локализација
Faq.png Помош
Вики за слободен софтвер!

Ова Вики има една единствена цел. Собирање на информации и знаење од областа на слободниот софтвер и глобално слободната култура, од корисници, пропагатори, администратори итн. Тимот што стои зад ова Вики Ви е на располагање за разгледување на вашите идеи и предлози. Доколку користите слободен софтвер сигурно знаете колку значи помошта од другите при разбирањето на целата филозофија и принципите на работа на истиот. Помогнете им на другите и помогнете го развојот на општеството, испратете содржина за помош со што Вики за слободен софтвер ќе стане средиште и главна база на знаења од оваа гранка на општеството.

Вики за слободен софтвер започна со работа на 7 април 2006, и досега има 308 статии.

Доколку сте нов во светот на Вики, Ви препорачуваме да го прочитате упатството кое може да ви помогне да ја разберете целата философија на Вики заедниците и како да ги користите Вики софтверите.

Ако сте понапреден корисник на Вики софтвер, тогаш Ви препорачуваме да го прочитате краткото упатство за употреба на синтаксата на Вики софтверот кој што ние го користиме.