Разлика помеѓу преработките на „Едно лето“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
 
(Не е прикажана една меѓувремена преработка од 4 корисници)
Ред 1: Ред 1:
Идеја
=Листа на проекти групирани по програмски јазик:=


Листа на проекти групирани по програмски јазик:
можни се промени во листата на проекти, како и во описот на истите


Java
==Java==
* [[Едно_лето/JugMK_academy | JugMK academy веб апликација]]
* [[Едно_лето/WebConvert | Веб конвертер на мобилни формати на документи]]
* [[Едно_лето/JAnnocessor | Процесор на Java анотации]]


Erlang
==Erlang==
* [[Едно_лето/ЕрлангБот | Ерланг IRC бот ]]


Python  
==Python==


Ruby
* [[Едно_лето/Narcissist | Narcissist ]]


HTML5/JavaScript
==Ruby==


* [[Едно_лето/Rubymk | Ruby.mk CMS ]]


Зошто да ни се придружите?
==HTML5/JavaScript==
 
 
 
* [[Едно_лето/ListPluginJS | JavaScript List sorting JQuery]]
 
* [[Едно_лето/HTML5GameOfLife | Game of Life in HTML5 дистрибуирана верзија ]]
 
* [[Едно_лето/HTML5IrcLog | Поглед во Irc логовите со html5 технологии, nosql и AJAX/Comet]]
 
* [[Едно_лето/МобВеб | Развој на веб базирани апликации за мобилни телефони со употреба на jQueryMobile и PhoneGap ]]
 
==Останато==
 
* [[Едно_лето/СИУП | Систем за известување и управување преку SMS пораки ]]
* [[Едно_лето/Wordnet | Македонска верзија на Wordnet, генерирана автоматски ]]

Последна преработка од 14:45, 17 мај 2011