Разлика помеѓу преработките на „Едно лето/JAnnocessor“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(Создадена страница со: = Annocessor = == Опис == Annocessor (Annotation Processor) е проект за процесирање на Java анотации на повеќе ...)
 
 
(Не се прикажани 10 меѓувремени преработки од 2 корисници)
Ред 1: Ред 1:
= Annocessor =
= JAnnocessor =


== Опис ==
== Опис ==


Annocessor (Annotation Processor) е проект за процесирање на Java анотации на повеќе начини:
[http://code.google.com/p/jannocessor/ JAnnocessor (Java Annotation Processor)] е проект за процесирање на Java анотации на повеќе начини:
 
- валидација на анотации


- генерирање на код врз база на анотации
- генерирање на код врз база на анотации


- изведување на мета-податоци од анотации
- изведување на мета-податоци од анотации
- валидација на анотации


- и.т.н.
- и.т.н.
== Project creator ==
== Ментори ==


Николче Михајловски
Николче Михајловски
Ред 21: Ред 21:
== Contributors ==
== Contributors ==


- Николче Михајловски
- Николче Михајловски,


- други ентузијасти се повеќе од добредојдени
- (други ентузијасти се добредојдени!) ;)
Ред 35: Ред 35:
== Технологии со кои ќе се запознаат програмерите ==
== Технологии со кои ќе се запознаат програмерите ==


- наскоро ќе бидат дефинирани
- Maven, Spring, StringTemplates, JUnit, Mockito, Lambdaj, Eclipse, Apache Commons...

Последна преработка од 11:20, 17 мај 2011

JAnnocessor

Опис

JAnnocessor (Java Annotation Processor) е проект за процесирање на Java анотации на повеќе начини:

- генерирање на код врз база на анотации

- изведување на мета-податоци од анотации

- валидација на анотации

- и.т.н.


Ментори

Николче Михајловски


Contributors

- Николче Михајловски,

- (други ентузијасти се добредојдени!) ;)


Потребни предзнања

- солидно познавање на програмскиот јазик Java

- објектно-ориентирано програмирање


Технологии со кои ќе се запознаат програмерите

- Maven, Spring, StringTemplates, JUnit, Mockito, Lambdaj, Eclipse, Apache Commons...