Разлика помеѓу преработките на „Едно лето/JAnnocessor“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(Создадена страница со: = Annocessor = == Опис == Annocessor (Annotation Processor) е проект за процесирање на Java анотации на повеќе ...)
 
Ред 20: Ред 20:


== Contributors ==
== Contributors ==
- Николче Михајловски
- други ентузијасти се повеќе од добредојдени


== Потребни предзнања ==
== Потребни предзнања ==

Преработка од 09:51, 11 мај 2011

Annocessor

Опис

Annocessor (Annotation Processor) е проект за процесирање на Java анотации на повеќе начини:

- валидација на анотации

- генерирање на код врз база на анотации

- изведување на мета-податоци од анотации

- и.т.н.


Project creator

Николче Михајловски


Contributors

Потребни предзнања

- солидно познавање на програмскиот јазик Java

- објектно-ориентирано програмирање


Технологии со кои ќе се запознаат програмерите

- наскоро ќе бидат дефинирани