Разлика помеѓу преработките на „Едно лето/Narcissist“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 5: Ред 5:
== Опис ==
== Опис ==


Нарцис е мини библиотека за изработка на персонални апликации како [http://about.me](about.me) / [http://flavors.me].  
Нарцис е мини библиотека за изработка на персонални апликации како [http://about.me about.me] / [http://flavors.me flavors.me] за
програмери. Апликациите се конфигурираат во settings фајл каде се додаваат наслов, поднаслов, сервиси (плагини) итн.
 
Изработен е плагин систем кој автоматски вчитува плагини кои ќе бидат дадени како задачи на студентите. Може да се изработуваат
и теми (дизајни) за истиот и да се екстендира моменталната функционалност.


== Ментори ==
== Ментори ==
Дејан Новески <dr.mote[at]gmail.com>


== Потребни предзнања ==
== Потребни предзнања ==
HTTP, основи на веб и веб сервиси. Опционално HTML/CSS/JS и Python за полесно.


== Технологии со кој ќе се запознаат програмерите ==
== Технологии со кој ќе се запознаат програмерите ==
Templating engines (Џинџа2, Мако или било кој ги интересира), WSGI, конзумирање веб сервиси со пајтон, пајтон ООП


== Примени Студенти ==
== Примени Студенти ==

Преработка од 21:24, 11 мај 2011

Име на Проект

Нарцис (narcissist)

Опис

Нарцис е мини библиотека за изработка на персонални апликации како about.me / flavors.me за програмери. Апликациите се конфигурираат во settings фајл каде се додаваат наслов, поднаслов, сервиси (плагини) итн.

Изработен е плагин систем кој автоматски вчитува плагини кои ќе бидат дадени како задачи на студентите. Може да се изработуваат и теми (дизајни) за истиот и да се екстендира моменталната функционалност.

Ментори

Дејан Новески <dr.mote[at]gmail.com>

Потребни предзнања

HTTP, основи на веб и веб сервиси. Опционално HTML/CSS/JS и Python за полесно.

Технологии со кој ќе се запознаат програмерите

Templating engines (Џинџа2, Мако или било кој ги интересира), WSGI, конзумирање веб сервиси со пајтон, пајтон ООП

Примени Студенти