Едно лето/Rubymk: Разлика помеѓу преработките

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Нема опис на уредувањето
Ред 5: Ред 5:
Идејата е ruby.mk да биде тимски блог (планет) на мкруг членовите. Основна верзија од апликацијата има на https://github.com/dalibor/blog - ќе треба да се прилагоди проектот и да се направат некои проширувања како на пример: секој уредник на блогот да може да стави RSS feed преку кој автоматски ќе постира на ruby.mk (доколку тој уредник си има свој блог и не сака да пишува директно на ruby.mk) и слично.
Идејата е ruby.mk да биде тимски блог (планет) на мкруг членовите. Основна верзија од апликацијата има на https://github.com/dalibor/blog - ќе треба да се прилагоди проектот и да се направат некои проширувања како на пример: секој уредник на блогот да може да стави RSS feed преку кој автоматски ќе постира на ruby.mk (доколку тој уредник си има свој блог и не сака да пишува директно на ruby.mk) и слично.


== Ментори ==
 
== Project creator ==
 
Далибор Нашевич
 
== Contributors ==
 


== Потребни предзнања ==
== Потребни предзнања ==


== Технологии со кој ќе се запознаат програмерите ==
== Технологии со кој ќе се запознаат програмерите ==
Ruby, Rails, Haml, Sass, Cucumber, RSpec, jQuery и слично.


== Примени Студенти ==
== Примени Студенти ==

Преработка од 21:26, 28 април 2011

Име на Проект

Опис

Идејата е ruby.mk да биде тимски блог (планет) на мкруг членовите. Основна верзија од апликацијата има на https://github.com/dalibor/blog - ќе треба да се прилагоди проектот и да се направат некои проширувања како на пример: секој уредник на блогот да може да стави RSS feed преку кој автоматски ќе постира на ruby.mk (доколку тој уредник си има свој блог и не сака да пишува директно на ruby.mk) и слично.


Project creator

Далибор Нашевич

Contributors

Потребни предзнања

Технологии со кој ќе се запознаат програмерите

Ruby, Rails, Haml, Sass, Cucumber, RSpec, jQuery и слично.

Примени Студенти