Едно лето/Wordnet: Разлика помеѓу преработките

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(Создадена страница со: = Име на Проект = == Опис == == Ментори == == Потребни предзнања == == Технологии со кој ќе се...)
 
Нема опис на уредувањето
Ред 1: Ред 1:
= Име на Проект =
= Полуавтоматско генерирање на Македонски WordNet =


== Опис ==
== Опис ==
WordNet е лексичка база за Англиски Јазик. Ги групира Англиските зборови во множества на синоними со што се овозможува големо олеснување за апликации кои работат со автамтска анализа на текст и вештачка интелегенција. За повеќе информации на :


== Ментори ==
http://en.wikipedia.org/wiki/WordNet
 
http://multiwordnet.fbk.eu/english/creation.php
Идејата е автоматски да се генерира WordNet со примена на најразлични техники, crawling на веб страни, OCR на јавни книги и документи, автоматски генериран превод...
 
 
== Contributors ==
 
Мите Митрески ...


== Потребни предзнања ==
== Потребни предзнања ==
Ред 9: Ред 20:
== Технологии со кој ќе се запознаат програмерите ==
== Технологии со кој ќе се запознаат програмерите ==


== Примени Студенти ==
== Примени програмери ==

Преработка од 14:35, 30 април 2011

Полуавтоматско генерирање на Македонски WordNet

Опис

WordNet е лексичка база за Англиски Јазик. Ги групира Англиските зборови во множества на синоними со што се овозможува големо олеснување за апликации кои работат со автамтска анализа на текст и вештачка интелегенција. За повеќе информации на :

http://en.wikipedia.org/wiki/WordNet

http://multiwordnet.fbk.eu/english/creation.php

Идејата е автоматски да се генерира WordNet со примена на најразлични техники, crawling на веб страни, OCR на јавни книги и документи, автоматски генериран превод...


Contributors

Мите Митрески ...

Потребни предзнања

Технологии со кој ќе се запознаат програмерите

Примени програмери