Разлика помеѓу преработките на „Емисија“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Создадена страница со: Опис некако: емисијата ќе се занимава со промовирање на музика која е издадена под не...)
 
Ред 1: Ред 1:
Опис некако: емисијата ќе се занимава со промовирање на музика која е
+
Опис некаков: емисијата ќе се занимава со промовирање на музика која е издадена под некој од алтернативните модели на авторски права како што е CreativeCommons), еден директориум на таква музика е jamendo.com, и музика која што според издавачката индустрија е просто нелегална (на пример, сивиот албум на DJ Danger Mouse http://en.wikipedia.org/wiki/Grey_album).
издадена
 
под некој од алтернативните модели на авторски права (како што е
 
CreativeCommons), еден директориум на таква музика е jamendo.com, и музика
 
која што според издавачката индустрија е просто нелегална (на пример, сивиот
 
албум на DJ Danger Mouse http://en.wikipedia.org/wiki/Grey_album).
 
  
Oсвен промоцијата на вакви артисти, емисијата би пренесувала информации за
+
Oсвен промоцијата на вакви артисти, емисијата би пренесувала информации за актуелностите во музичката индустрија (и филмската) и авторските права, би промовирала македонски автори на книги и видео што издаваат под овие лиценци, а ако такво нешто заживее, и локални музички автори.
актуелностите во музичката индустрија (и филмската) и авторските права, би
 
промовирала македонски автори на книги и видео што издаваат под овие
 
лиценци,
 
а ако такво нешто заживее, и локални музички автори.
 
  
Покрај овие музички активности, се надеваме дека емисијата ќе создаде
+
Покрај овие музички активности, се надеваме дека емисијата ќе создаде присутност на темата помеѓу публика за која можеби овие теми се нови, но сеедно значајни поради вообичаениот peer-2-peer начин на снабдување со музика во земјава.
присутност на темата помеѓу публика за која можеби овие теми се нови, но
 
сеедно значајни поради вообичаениот peer-2-peer начин на снабдување со
 
музика
 
во земјава. --
 
  
  

Преработка од 17:40, 1 октомври 2011

Опис некаков: емисијата ќе се занимава со промовирање на музика која е издадена под некој од алтернативните модели на авторски права како што е CreativeCommons), еден директориум на таква музика е jamendo.com, и музика која што според издавачката индустрија е просто нелегална (на пример, сивиот албум на DJ Danger Mouse http://en.wikipedia.org/wiki/Grey_album).

Oсвен промоцијата на вакви артисти, емисијата би пренесувала информации за актуелностите во музичката индустрија (и филмската) и авторските права, би промовирала македонски автори на книги и видео што издаваат под овие лиценци, а ако такво нешто заживее, и локални музички автори.

Покрај овие музички активности, се надеваме дека емисијата ќе создаде присутност на темата помеѓу публика за која можеби овие теми се нови, но сеедно значајни поради вообичаениот peer-2-peer начин на снабдување со музика во земјава.


Предлози за името

  • песната стопан нема
  • пиратите од скопската котлина