Разлика помеѓу преработките на „Емисија/КачиПодкаст“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
Ред 4: Ред 4:
 
''(Корисничкото име и лозинката ги имате на мејл)''
 
''(Корисничкото име и лозинката ги имате на мејл)''
  
Пред да ја качуваш, осигурај се дека mp3-ката е во ред, уреди ја ако треба во Audacity за да почнува и завршува каде што треба!
+
'''Пред да ја качуваш, осигурај се дека mp3-ката е во ред, уреди ја ако треба во Audacity за да почнува и завршува каде што треба!'''
  
* scp 111211.mp3 slobodenwsoftver@slobodensoftver.org.mk:/home/slobodensoftver/podcast.spodeli.org/media/
+
* <pre>scp 111211.mp3 slobodenwsoftver@slobodensoftver.org.mk:/home/slobodensoftver/podcast.spodeli.org/media/</pre>
  
 
* Откако ќе се најавиш и го качиш фајлот, идеш на '''FTP Feature'''
 
* Откако ќе се најавиш и го качиш фајлот, идеш на '''FTP Feature'''

Преработка од 13:52, 24 декември 2011

Како се качува podcast на podcast.spodeli.org

  • http://podcast.spodeli.org/ и кликнуваме на Admin линкот во десниот горен дел на страната.

(Корисничкото име и лозинката ги имате на мејл)

Пред да ја качуваш, осигурај се дека mp3-ката е во ред, уреди ја ако треба во Audacity за да почнува и завршува каде што треба!

  • scp 111211.mp3 slobodenwsoftver@slobodensoftver.org.mk:/home/slobodensoftver/podcast.spodeli.org/media/
  • Откако ќе се најавиш и го качиш фајлот, идеш на FTP Feature
  • Кликаш Continue и podcast автоматски се додава како нов
  • Идеш у Edit Podcast и за Title ставаш Епизода XX: Името на епизодата
  • Додаваш слика, Long Description и кликаш Send.
  • 'Profit!