Разлика помеѓу преработките на „Идејник/MuseumOfFailedStartups“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
 
Ред 10: Ред 10:
*http://skopje.startupweekend.org/
*http://skopje.startupweekend.org/
*http://www.vladatv.mk/content/show/ContentId/48?dottv2backendhttpvladamkcmsipercastnet=12f807736ba56d517fd737e3748b9ec1
*http://www.vladatv.mk/content/show/ContentId/48?dottv2backendhttpvladamkcmsipercastnet=12f807736ba56d517fd737e3748b9ec1
*http://novica.duoscindo.net/node/756


[[Категорија:Идејник]]
[[Категорија:Идејник]]

Последна преработка од 12:39, 9 ноември 2013

Музејот на неуспешни start-up-и е идеја за критичко оценување на промовирањето на формирањето на нови компании за решавање на животните проблеми (вработување, кариера, пари итн.) пред сѐ на младите луѓе.

Во Македонија тоа не е нешто ново. Обуки за стартување на нови бизниси се организираат веќе неколк години наназад. Се организираат и настани под брендот StartupWeekend. Оваа година (2011) е дел и од кампања на Владата на РМ.

Сепак, колку што ми е познато не постојат официјални / релевантни информации за тоа дали и колку се успешни новите бизниси и дали тие некако помагаат во решавањето на клучните проблеми на популацијата кон која се обраќаат сите овие проекти.


Референци