Корисник:Дамјан

Од Сподели wiki
Преработка од 22:51, 31 јануари 2013; направена од Дамјан (разговор | придонеси) (Создадена страница со: right Мојата домашна страна, на која има линкови понатаму према gi...)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај
Nsndohrid.png
Мојата домашна страна, на која има линкови понатаму према github, twitter и сл. https://damjan.softver.org.mk/

За мене

  • Знае: Python, Erlang, CouchDB, скалабилност, Arduino, микроконтролери, 0mq, пуно за систем администрација и мрежна администрација (рутирање ospf, bgp, rip, vpn-и), web сервер (nginx, cherokee, apache), нешто HTML/Javascript/AJAX/Longpoll и сл. Ново: PostgreSQL трикови, Systemd, PXE network booting, openwrt
  • Сака да научи: за се што знам, секогаш има и многу што сакам да слушам/научам, плус: конечно да научи да користи Latex, програмски јазици (Haskell, Lisp, Go). Екосистемот на maintainable JavaScript апликации
  • Исто добро: from Web 0.9 to Web 5.6 with coroutines in Python
  • Секогаш расположен за: programming language wars