Разлика помеѓу преработките на „Мапирање на контакти“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 36: Ред 36:


* [https://en.wikipedia.org/wiki/Contact_tracing Wikipedia: Contact Tracing]
* [https://en.wikipedia.org/wiki/Contact_tracing Wikipedia: Contact Tracing]
 
* [https://fsfe.org/news/2020/news-20200424-01.html: Dutch government free software]


== Веќе постоечки протоколи / решенија ==
== Веќе постоечки протоколи / решенија ==

Преработка од 19:55, 24 април 2020

Мапирање на контакти, или, "contact tracing" е метод на пронаоѓање на сите контакти со кои заразено лице било во контакт или близина. Оваа вики-страница служи како централно место за линкување на ресурси кои вклучуваат информации, препораки, услови и сл. околу апликациите кои го имплементираат овој метод.


На македонски јазик

2CMK

Влада

Друго

Странски врски

Chaos Computer Club

EFF

European Union

Друго

Веќе постоечки протоколи / решенија