Разлика помеѓу преработките на „Мапирање на контакти“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
 
Ред 43: Ред 43:
 
* [https://github.com/austrianredcross/stopp-corona-ios stopp-corona-ios: iOS Source Code]
 
* [https://github.com/austrianredcross/stopp-corona-ios stopp-corona-ios: iOS Source Code]
 
* [https://github.com/DP-3T/documents DP-3T Protocol: Decentralized Privacy-Preserving Proximity Tracing]
 
* [https://github.com/DP-3T/documents DP-3T Protocol: Decentralized Privacy-Preserving Proximity Tracing]
 +
* [https://github.com/austrianredcross/stopp-corona-android Austrian RedCross]
 
   
 
   
 
[[Категорија:Слободен софтвер]]
 
[[Категорија:Слободен софтвер]]

Последна преработка од 19:58, 27 април 2020

Мапирање на контакти, или, "contact tracing" е метод на пронаоѓање на сите контакти со кои заразено лице било во контакт или близина. Оваа вики-страница служи како централно место за линкување на ресурси кои вклучуваат информации, препораки, услови и сл. околу апликациите кои го имплементираат овој метод.


На македонски јазик

2CMK

Влада

Друго

Странски врски

Chaos Computer Club

EFF

European Union

Друго

Веќе постоечки протоколи / решенија