Мапирање на контакти

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Мапирање на контакти, или, "contact tracing" е метод на пронаоѓање на сите контакти со кои заразено лице било во контакт или близина. Оваа вики-страница служи како централно место за линкување на ресурси кои вклучуваат информации, препораки, услови и сл. околу апликациите кои го имплементираат овој метод.


На македонски јазик

2CMK

Влада

Друго

Странски врски

Chaos Computer Club

EFF

European Union

Друго

Веќе постоечки протоколи / решенија