Мапирање на контакти

Од Сподели wiki
Преработка од 19:58, 27 април 2020; направена од Дамјан (разговор | придонеси)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај

Мапирање на контакти, или, "contact tracing" е метод на пронаоѓање на сите контакти со кои заразено лице било во контакт или близина. Оваа вики-страница служи како централно место за линкување на ресурси кои вклучуваат информации, препораки, услови и сл. околу апликациите кои го имплементираат овој метод.


На македонски јазик

2CMK

Влада

Друго

Странски врски

Chaos Computer Club

EFF

European Union

Друго

Веќе постоечки протоколи / решенија