Разлика помеѓу преработките на „ПредавањаФинки“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 5: Ред 5:
#Слободен софтвер технички и социо економски аспекти на слободен софтвер
#Слободен софтвер технички и социо економски аспекти на слободен софтвер [дамјан, новица]
#слободен софтвер во образование
#Хакерска етика, хакирање и историски и технички осврт на хакот [новица]
#Оpen data концепт и градење на јавни сервиси од заедницата за заедницата [благој, петрушев]
#Хаклаб, концепт на community driven центар за истражување и развој [стама, уфо, алекс]
#учество и придонес во зедницата и развој на слободен софтвер во голем проект за слободен софтвер (гноме, и проектот гноме за жени) [тамара, ана, јованка]
#слободен хардвер ардуино и лед коцката како пример [алекс, дамјан]
 
#отворениот Интернет (хактивизам)
#слободен софтвер во образование  
#авторски права во дигиталното доба
#авторски права во дигиталното доба
#отворениот Интернет
#семантички веб
#семантички веб
#слободен хардвер ардуино и лед коцката како пример
#хакерска етика, хакирање и историски и технички осврт на хакот
#учество и придонес во зедницата и развој на слободен софтвер во голем проект за слободен софтвер (гноме, и проектот гноме за жени)
#open data концепт и градење на јавни сервиси од заедницата за заедницата
#хаклаб, концепт на community driven центар за истражување и развој
#единствено што многу ги интересира и сакаат пообемна презентација е лед коцката како е направена и како е испрограмирана... другото од нас зависи
#вовед во GNU/Linux систем администрација (LPI style)
#вовед во GNU/Linux систем администрација (LPI style)Преработка од 20:28, 4 ноември 2012

Скица за летен семестар 2012 година

Првото предавање ќе се одрижи од 19 - 23 март - општо за слободен софтвер Можни следни 4 предавања: 2. историја на авторски права; 3. хакерска етика 4. учество во заедницата 5. лед коцка.


 1. Слободен софтвер технички и социо економски аспекти на слободен софтвер [дамјан, новица]
 2. Хакерска етика, хакирање и историски и технички осврт на хакот [новица]
 3. Оpen data концепт и градење на јавни сервиси од заедницата за заедницата [благој, петрушев]
 4. Хаклаб, концепт на community driven центар за истражување и развој [стама, уфо, алекс]
 5. учество и придонес во зедницата и развој на слободен софтвер во голем проект за слободен софтвер (гноме, и проектот гноме за жени) [тамара, ана, јованка]
 6. слободен хардвер ардуино и лед коцката како пример [алекс, дамјан]
 1. отворениот Интернет (хактивизам)
 2. слободен софтвер во образование
 3. авторски права во дигиталното доба
 4. семантички веб
 5. вовед во GNU/Linux систем администрација (LPI style)

референци

http://uscpwned.blogspot.com/2007/01/syllabus.html

https://wiki.ubuntu.com/flosscom

http://docencia.etsit.urjc.es/moodle/course/view.php?id=82

http://mozilla.libresoft.es/index.html

http://flosshub.org/