Предлог програма за СподелиЗнаење

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Забелешка: СподелиЗнаење во моментов (2007 есен-зима) не се одржува бидејќи нема каде. Се надеваме дека наскоро ќе продолжи .

Како

  1. Овде можете да напишете што сакате да видите на Сподели знаење
  2. Можете да се пријавите со некоја презентација, демонстрација, работилница, или пак серија на предавања за програмирање во некој програмски јазик.

Сесии

  1. Флешување на Linksys WRT-54GL со DD-WRT или со OpenWRT (done)
  2. Мозила Фајрфокс како алатка за развој на веб апликации
  3. Drupal with community driven websites , платформа за управување со содржини
  4. Qt4 (предлог од: gemidjy), можам да спремам општо за новите работи во Qt4 (со мал вовед во Qt), и да направиме заедно некое апликацивче.
  5. KDE4, какоДа: инсталирате, конфигурирате и тестирате KDE4 (or: како да помогнете во развојот на KDE4 со пријавување на грешки во третата бета верзиите)
  6. Мрежно бутирање (PXE) на Linux работни станици - Дамјан знае да го направи ова, и веројатно ќе го правиме во соработка со ИКТ комора која ќе обезбеди мрежа компјутери и ресурси.
  7. Централизиран user management во Gnu/Linux мрежа - пандан на Active Directory.. ќе видиме кој ќе го прави ова.
  8. Пиратска работилница: како да направиш торент и да го seed-уваш. како да рипуваш двд кое е заштитено. ... ?

Види и...

Предлог_програма_за_СподелиКино