Предлог програма за СподелиКино

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Датуми есен - зима 2007

Содржината на оваа страница постојано се менува и прилагодува. Доколку сакате да видите што навистина се пуштало на некое СподелиКино, посетете го блогот СподелиЗнаење.

25.09.2007

Отварање на сезоната со Стар Врек CC филм. http://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wreck:_In_the_Pirkinning

09.10.2007

23.10.2007

Кратки филмови:

* http://www.youtube.com/watch?v=YfZ-Y2QNh7E - If YouTube Comments Met Real Life Situations

6.11.2007

Документарниот филм „Хипици од пеколот“ од http://hippies.waag.org. Филмот е за група хакери, уметници, писатели и сл. кои меѓу другото се основачи на првиот Интернет провајдер во Холандија xs4all.

20.11.2007

Вечер со Лоренс Лесиг: Is Google Book Search "Fair Use"? http://www.youtube.com/watch?v=TmU2i1hQiN0; Слободна кулура во Хрватска http://www.youtube.com/watch?v=FMNCcU7BtrU; Кој ја поседува културата? - http://www.youtube.com/watch?v=jJ3pa-t8LBo и http://www.youtube.com/watch?v=uqtwb0NHdxU;

Или долго (1:40h) предавање за ReadWrire Culture (Society).

4.12.2007

18.12.2007

  • Ghost in the Shell (01:22) - Јапонско cyberpunk аниме од 1995 - потрага по идентитетот во општество на хибридни киборг-луѓе. Прашања за постоењето, животот, и човештвото во контекст на предизвиците на новите технологии.
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Ghost_in_the_Shell
  • http://www.imdb.com/title/tt0113568/


Гостување на Архитектонски факултет

TED вечер со Ричард Сент Џон, Камерун Синклер и Џошуа Принс Рамус.

Може вкупно 3 вечери да правиме со TED предавања таму.

Други идеи

  • RevolutionOS - документарен филм за GNU/Linux и слободниот софтвер
  • Користење на CCTV камери за да се снимаат филмови... снифање на видео сигналот... со еден збор: хакирање на мрежата за набљудување на граѓаните. http://www.we-make-money-not-art.com/archives/009757.php
  • Design for Privacy! - Canada's Information and Privacy Commissioner, Dr Ann Cavoukian, to the University of Waterloo's Computer Science Club [1]

Филмови (и идеи) од g33koskop

http://www.imdb.com/title/tt0097872/plotsummary

http://www.imdb.com/title/tt0914809/synopsis

http://www.loosechange911.com/

http://www.zeitgeistmovie.com/statement.htm

http://www.davidicke.com/index.php/

http://www.youtube.com/watch?v=MTbX1aMajow

http://www.youtube.com/watch?v=zOBroA2NPNY

http://www.youtube.com/watch?v=MRVHUbrbEUA

http://www.youtube.com/watch?v=oSQQ1NqOaA4

http://www.youtube.com/watch?v=HToRWLu0BqU

Види и...

[Предлог програма за СподелиЗнаење]