Предлог програма за 2013

Од Сподели wiki
Преработка од 10:41, 3 март 2013; направена од Popmisa (разговор | придонеси)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај

По примерот на градењето на програма за НСДН секој може да си напише идеи за тоа што би можело да се прави во 2013.

Не пишувајте само бара. Без нуди не правиме ништо.

Идеи за 2013
Кој од 2с.мк бара за 2с.мк нуди од КИКА бара за КИКА нуди
Новица ... ... ... ...
Алекс ... Координирање на локални НСНД Настани ... Работилници поврзани со хардвер/електроника
Андреј ... ... ... Работилници поврзани со програмирање (Python)
Дамјан Редовно СподелиКино ... ... ...
Миша Еднаш месечно: панел/предавање за општа јавност на теми од слободен софтвер/култура/податоци Документ за политика на тема од слободен софтвер или отворени податоци; помош при организирање на настани; помош при пишување проекти да фокусира дел од активностите за опипливи резултати ...