Разлика помеѓу преработките на „Слободен софтвер Македонија/Програма2011“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Создадена страница со: == Слободен софтвер Македонија - Програма за 2011 == Ова е драфт програма за 2с.мк за 2011 г...)
(нема разлика)

Преработка од 23:54, 6 март 2011

Слободен софтвер Македонија - Програма за 2011

Ова е драфт програма за 2с.мк за 2011 година. Треба да се дополнат точките подолу и евентуално да се додаде нови предлози пред да се изгласа и официјално.

- НСНД (да се додаде што е НСНД зошто 2с.мк го поддржува) - КИКА и Сподели (да се додаде што е КИКА и што е Сподели и зошто 2с.мк ги поддржува) - Промоција на слободен софтвер (2с.мк ќе ги поддржи/помогне/организира следните настани поврзани со слободен софтвер во Македонија: Firefox 4 рилис журка, Software Freedom Day, GNOME3 рилис журка) - Да се направи извештај/пејпер за статусот со македонските проекти за локализација на слободен софтвер, како и зошто дојде до статус кво. Да се напише кој е ставот на 2с.мк во врска со истото и да се издаде официјален документ (може да биде во склоп на НПСС ко истражување) - Сите

Предлози: