Разлика помеѓу преработките на „Слободен софтвер Македонија/Програма2011“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Создадена страница со: == Слободен софтвер Македонија - Програма за 2011 == Ова е драфт програма за 2с.мк за 2011 г...)
 
 
Ред 1: Ред 1:
 
 
== Слободен софтвер Македонија - Програма за 2011 ==
 
== Слободен софтвер Македонија - Програма за 2011 ==
  
Ред 5: Ред 4:
 
Ова е драфт програма за 2с.мк за 2011 година. Треба да се дополнат точките подолу и евентуално да се додаде нови предлози пред да се изгласа и официјално.
 
Ова е драфт програма за 2с.мк за 2011 година. Треба да се дополнат точките подолу и евентуално да се додаде нови предлози пред да се изгласа и официјално.
  
- НСНД (да се додаде што е НСНД зошто 2с.мк го поддржува)
+
* НСНД (да се додаде што е НСНД зошто 2с.мк го поддржува)
- КИКА и Сподели (да се додаде што е КИКА и што е Сподели и зошто 2с.мк ги поддржува)
+
 
- Промоција на слободен софтвер (2с.мк ќе ги поддржи/помогне/организира следните настани поврзани со слободен софтвер во Македонија: Firefox 4 рилис журка, Software Freedom Day, GNOME3 рилис журка)
+
* КИКА и Сподели (да се додаде што е КИКА и што е Сподели и зошто 2с.мк ги поддржува)
- Да се направи извештај/пејпер за статусот со македонските проекти за локализација на слободен софтвер, како и зошто дојде до статус кво. Да се напише кој е ставот на 2с.мк во врска со истото и да се издаде официјален документ (може да биде во склоп на НПСС ко истражување) - Сите
+
 
 +
* Промоција на слободен софтвер (2с.мк ќе ги поддржи/помогне/организира следните настани поврзани со слободен софтвер во Македонија: Firefox 4 рилис журка, Software Freedom Day, GNOME3 рилис журка)
 +
 
 +
* Да се направи извештај/пејпер за статусот со македонските проекти за локализација на слободен софтвер, како и зошто дојде до статус кво. Да се напише кој е ставот на 2с.мк во врска со истото и да се издаде официјален документ (може да биде во склоп на НПСС ко истражување) - Сите
  
 
Предлози:
 
Предлози:

Последна преработка од 23:55, 6 март 2011

Слободен софтвер Македонија - Програма за 2011

Ова е драфт програма за 2с.мк за 2011 година. Треба да се дополнат точките подолу и евентуално да се додаде нови предлози пред да се изгласа и официјално.

  • НСНД (да се додаде што е НСНД зошто 2с.мк го поддржува)
  • КИКА и Сподели (да се додаде што е КИКА и што е Сподели и зошто 2с.мк ги поддржува)
  • Промоција на слободен софтвер (2с.мк ќе ги поддржи/помогне/организира следните настани поврзани со слободен софтвер во Македонија: Firefox 4 рилис журка, Software Freedom Day, GNOME3 рилис журка)
  • Да се направи извештај/пејпер за статусот со македонските проекти за локализација на слободен софтвер, како и зошто дојде до статус кво. Да се напише кој е ставот на 2с.мк во врска со истото и да се издаде официјален документ (може да биде во склоп на НПСС ко истражување) - Сите

Предлози: