Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Дежурства“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Распоред на дежурства)
(Распоред на дежурства)
Ред 41: Ред 41:
 
|-  
 
|-  
 
| 1
 
| 1
| <s>Дамјан</s>
 
| 37/2011
 
| 12.09.2011 - 19.09.2011
 
|
 
|-
 
| 2
 
| <s>Јован</s>
 
| 38/2011
 
| 19.09.2011 - 25.09.2011
 
| Алекс го замени
 
|-
 
| 3
 
| Арангел
 
| 39/2011
 
| 26.09.2011 - 02.10.2011
 
|
 
|-
 
| 4
 
 
| Владан
 
| Владан
| 40/2011
+
| 45-46/2011
| 03.10.2011 - 16.10.2011
+
| 11.11.2011 - 20.11.2011  
|
+
|
|-
 
| 5
 
| Георги
 
| 41/2011
 
| 17.10.2011 - 23.10.2011
 
|
 
|-
 
| 6
 
| Игор
 
| 42/2011
 
| 24.10.2011 - 30.10.2011
 
|
 
|-
 
| 7
 
| Далибор
 
| 43/2011
 
| 31.10.2011 - 6.11.2011  
 
|  
 
 
|-|}
 
|-|}
  
  
 
[[Категорија:Хаклаб]]
 
[[Категорија:Хаклаб]]

Преработка од 14:09, 11 ноември 2011

Општо

 • дежурен може да биде секој член на хаклабот
 • дежурниот треба да го одржува редот во хаклабот
 • дежурниот е одговорен за се што се случува во хаклабот
 • дежурствата траат по една недела, а дежурниот мора да е присутен на сите настани таа недела
 • доколку дежурниот не може да присуствува на некој настан, треба да си најде замена
 • лицето што ќе го заменува дежурниот, исто така мора да е член на хаклабот
 • размената на клучеви и друга опрема се врши помеѓу тековниот и следниот дежурен без да се замараат останатите членови


Одговорности на дежурниот

 • На blog.spodeli.org да ги објавува најавите за настаните
 • да се отвори навреме хаклабот (без разлика колку настани има во неделата)
 • да се донесе проектор
 • да се твитне дека е отворен #skopjehacklab
 • да се напраи кафето
 • да се затвори хаклабот
 • да се собере проектор и да се предаде на следниот дежурен
 • хаклабот да се остави во првобитната состојба

Листа на членови пријавени за дежурства

 1. Дамјан Георгиевски
 2. Јован Костовски (Чомбе)
 3. Владан Поповиќ
 4. Александар Лазаров
 5. Арангел Ангов
 6. Георги Станојевски
 7. Сашо Андријески
 8. Игор Стаматовски
 9. Далибор Насевиќ

Распоред на дежурства

Ред бр. Дежурен бр. седмица Датум [од - до] Забелешка
1 Владан 45-46/2011 11.11.2011 - 20.11.2011