Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Дежурства“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Распоред на дежурства)
Ред 53: Ред 53:
 
|-  
 
|-  
 
| 3
 
| 3
| Владан
+
| Арангел
 
| 39/2011
 
| 39/2011
 
| 26.09.2011 - 02.10.2011  
 
| 26.09.2011 - 02.10.2011  
Ред 59: Ред 59:
 
|-  
 
|-  
 
| 4
 
| 4
| Арангел
+
| Владан
 
| 40/2011
 
| 40/2011
 
| 03.10.2011 - 16.10.2011  
 
| 03.10.2011 - 16.10.2011  

Преработка од 09:15, 12 септември 2011

Општо

 • дежурен може да биде секој член на хаклабот
 • дежурниот треба да го одржува редот во хаклабот
 • дежурниот е одговорен за се што се случува во хаклабот
 • дежурствата траат по една недела, а дежурниот мора да е присутен на сите настани таа недела
 • доколку дежурниот не може да присуствува на некој настан, треба да си најде замена
 • лицето што ќе го заменува дежурниот, исто така мора да е член на хаклабот
 • размената на клучеви и друга опрема се врши помеѓу тековниот и следниот дежурен без да се замараат останатите членови


Одговорности на дежурниот

 • На blog.spodeli.org да ги објавува најавите за настаните
 • да се отвори навреме хаклабот (без разлика колку настани има во неделата)
 • да се донесе проектор
 • да се твитне дека е отворен #skopjehacklab
 • да се напраи кафето
 • да се затвори хаклабот
 • да се собере проектор и да се предаде на следниот дежурен
 • хаклабот да се остави во првобитната состојба

Листа на членови пријавени за дежурства

 1. Дамјан Георгиевски
 2. Јован Костовски (Чомбе)
 3. Владан Поповиќ
 4. Александар Лазаров
 5. Арангел Ангов
 6. Георги Станојевски
 7. Сашо Андријески
 8. Игор Стаматовски
 9. Далибор Насевиќ

Распоред на дежурства

Ред бр. Дежурен бр. седмица Датум [од - до] Забелешка
1 Дамјан 37/2011 12.09.2011 - 19.09.2011
2 Јован 38/2011 19.09.2011 - 25.09.2011
3 Арангел 39/2011 26.09.2011 - 02.10.2011
4 Владан 40/2011 03.10.2011 - 16.10.2011
5 Георги 41/2011 17.10.2011 - 23.10.2011
6 Игор 42/2011 24.10.2011 - 30.10.2011
7 Далибор 43/2011 31.10.2011 - 6.11.2011