Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Документарец“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Создадена страница со: '''Сценарио драфт - КИКА ''' Интро - Некоја финта со терминал - cowsay или чисто у bash името н...)
 
Ред 6: Ред 6:
 
- Некоја финта со терминал - cowsay или чисто у bash името на документарецот да се искуца и да се снима.
 
- Некоја финта со терминал - cowsay или чисто у bash името на документарецот да се искуца и да се снима.
  
1. Прашања за оние што ќе бидат интервјуирани.
+
'''1.''' Прашања за оние што ќе бидат интервјуирани.
 
 
 
- Што значи хакер/хакери?
 
- Што значи хакер/хакери?
 
 
- Што е КИКА?
 
- Што е КИКА?
 
 
- Историја, кој, што како?
 
- Историја, кој, што како?
 
 
- Зошто го правиш ова, што те инспирира/мотивира?
 
- Зошто го правиш ова, што те инспирира/мотивира?
 
 
- Мисли/надеж за иднината?
 
- Мисли/надеж за иднината?
  
2. Јавна анкета
+
'''2.''' Јавна анкета
  
 
- Може да се напраи јавна анкета надвор негде да се прашаат луѓето што мислите за хакери за евентуално да се извадат некои бисери
 
- Може да се напраи јавна анкета надвор негде да се прашаат луѓето што мислите за хакери за евентуално да се извадат некои бисери
  
3. Бекграунд музика (предлози) -- ЗА ПОСТПРОДУКЦИЈА --
+
'''3.''' Бекграунд музика (предлози) -- ЗА ПОСТПРОДУКЦИЈА --
 
 
 
- ‎ We Came in Peace / Dance 2 Trance by Flying Rhino Records
 
- ‎ We Came in Peace / Dance 2 Trance by Flying Rhino Records
 
 
- Blu Mar Ten - Nothing Owed
 
- Blu Mar Ten - Nothing Owed
 
 
- Delphium by Aphex Twin
 
- Delphium by Aphex Twin
 
 
- The Breakbeat Chill - PLAiD - Eyen
 
- The Breakbeat Chill - PLAiD - Eyen
  
4. Разни идеи
+
'''4.''' Разни идеи
 
+
'''ТУКА'''
ТУКА
 

Преработка од 17:19, 5 февруари 2011

Сценарио драфт - КИКА

Интро

- Некоја финта со терминал - cowsay или чисто у bash името на документарецот да се искуца и да се снима.

1. Прашања за оние што ќе бидат интервјуирани. - Што значи хакер/хакери? - Што е КИКА? - Историја, кој, што како? - Зошто го правиш ова, што те инспирира/мотивира? - Мисли/надеж за иднината?

2. Јавна анкета

- Може да се напраи јавна анкета надвор негде да се прашаат луѓето што мислите за хакери за евентуално да се извадат некои бисери

3. Бекграунд музика (предлози) -- ЗА ПОСТПРОДУКЦИЈА -- - ‎ We Came in Peace / Dance 2 Trance by Flying Rhino Records - Blu Mar Ten - Nothing Owed - Delphium by Aphex Twin - The Breakbeat Chill - PLAiD - Eyen

4. Разни идеи ТУКА