Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Документарец“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
Ред 7: Ред 7:
  
 
'''1.''' Прашања за оние што ќе бидат интервјуирани.
 
'''1.''' Прашања за оние што ќе бидат интервјуирани.
- Што значи хакер/хакери?
+
* Што значи хакер/хакери?
- Што е КИКА?
+
 
- Историја, кој, што како?
+
* Што е КИКА?
- Зошто го правиш ова, што те инспирира/мотивира?
+
 
- Мисли/надеж за иднината?
+
* Историја, кој, што како?
 +
 
 +
* Зошто го правиш ова, што те инспирира/мотивира?
 +
 
 +
* Мисли/надеж за иднината?
  
 
'''2.''' Јавна анкета
 
'''2.''' Јавна анкета
Ред 18: Ред 22:
  
 
'''3.''' Бекграунд музика (предлози) -- ЗА ПОСТПРОДУКЦИЈА --
 
'''3.''' Бекграунд музика (предлози) -- ЗА ПОСТПРОДУКЦИЈА --
- ‎ We Came in Peace / Dance 2 Trance by Flying Rhino Records
+
 
- Blu Mar Ten - Nothing Owed
+
* ‎ We Came in Peace / Dance 2 Trance by Flying Rhino Records
- Delphium by Aphex Twin
+
 
- The Breakbeat Chill - PLAiD - Eyen
+
* Blu Mar Ten - Nothing Owed
 +
 
 +
* Delphium by Aphex Twin
 +
 
 +
* The Breakbeat Chill - PLAiD - Eyen
  
 
'''4.''' Разни идеи
 
'''4.''' Разни идеи
 
'''ТУКА'''
 
'''ТУКА'''

Преработка од 17:20, 5 февруари 2011

Сценарио драфт - КИКА

Интро

- Некоја финта со терминал - cowsay или чисто у bash името на документарецот да се искуца и да се снима.

1. Прашања за оние што ќе бидат интервјуирани.

  • Што значи хакер/хакери?
  • Што е КИКА?
  • Историја, кој, што како?
  • Зошто го правиш ова, што те инспирира/мотивира?
  • Мисли/надеж за иднината?

2. Јавна анкета

- Може да се напраи јавна анкета надвор негде да се прашаат луѓето што мислите за хакери за евентуално да се извадат некои бисери

3. Бекграунд музика (предлози) -- ЗА ПОСТПРОДУКЦИЈА --

  • ‎ We Came in Peace / Dance 2 Trance by Flying Rhino Records
  • Blu Mar Ten - Nothing Owed
  • Delphium by Aphex Twin
  • The Breakbeat Chill - PLAiD - Eyen

4. Разни идеи ТУКА