Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Електроника/Опрема“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
 
Ред 14: Ред 14:
* Бушалица за плочки
* Бушалица за плочки
* [http://dangerousprototypes.com/docs/Bus_Pirate_v4_design_overview BusPirate v4]
* [http://dangerousprototypes.com/docs/Bus_Pirate_v4_design_overview BusPirate v4]
* Лемна дувалка
* Лемалица со контрола на температурата (модифицирана ISKRA THS11)
* Мало менгебе за држење на ствари (во hardware room)


== Што фали ==
== Што фали ==


* Лемна дувалка
* Лемалица со контрола на температурата (може од оние во склоп на лемните дувалки)
* Добар унимер (Mastech, Fluke?)
* Добар унимер (Mastech, Fluke?)
* Микроскоп за SMD работа (можеби - https://www.dealextreme.com/p/digimicro-200x-zooming-usb-digital-microscope-11743)
* Микроскоп за SMD работа (можеби - https://www.dealextreme.com/p/digimicro-200x-zooming-usb-digital-microscope-11743)
* Функциски генератор
* Функциски генератор !!
* Мало менгебе за држење на ствари
* Стабилизиран извор на напојување со подеслив напон и струја
* Стабилизиран извор на напојување со подеслив напон и струја
[[Категорија:Електроника]] [[Категорија:Хаклаб]]
[[Категорија:Електроника]] [[Категорија:Хаклаб]]

Последна преработка од 18:20, 24 јануари 2016

Што има

 • 2 Сет-а штрафцигери
 • Сет клешти
 • Solomon Лемалица
 • Вакум пумпа
 • Solomon пинцета
 • Hameg V-660 Осцилоскоп
 • Сонда за осцилоскопот
 • 2 Унимери
 • Држач за лемење со лупа
 • Лупа
 • 7 BreadBoard-и
 • Бушалица за плочки
 • BusPirate v4
 • Лемна дувалка
 • Лемалица со контрола на температурата (модифицирана ISKRA THS11)
 • Мало менгебе за држење на ствари (во hardware room)

Што фали