Хаклаб/Електроника/Опрема

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Што има

 • 2 Сет-а штрафцигери
 • Сет клешти
 • Solomon Лемалица
 • Вакум пумпа
 • Solomon пинцета
 • Hameg V-660 Осцилоскоп
 • Сонда за осцилоскопот
 • 2 Унимери
 • Држач за лемење со лупа
 • Лупа
 • 7 BreadBoard-и
 • Бушалица за плочки
 • BusPirate v4

Што фали

 • Лемна дувалка
 • Лемалица со контрола на температурата (може од оние во склоп на лемните дувалки)
 • Добар унимер (Mastech, Fluke?)
 • Микроскоп за SMD работа (можеби - https://www.dealextreme.com/p/digimicro-200x-zooming-usb-digital-microscope-11743)
 • Функциски генератор
 • Мало менгебе за држење на ствари
 • Стабилизиран извор на напојување со подеслив напон и струја