Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Идеја за 29c3“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
 
Ред 2: Ред 2:


#дека хаклабот во скопје е повеќе од (типичен) хаклаб ?
#дека хаклабот во скопје е повеќе од (типичен) хаклаб ?
#кое е значењето на кика
#кое е значењето на кика (градење на заедници околу)
##напредна технологија
##слободен софтвер
##братство
##неконвенционалност
##слобода
##општински и републички центар на хакерство
##инклузивност на жени
## но не и етнички групи кои не се мнозинство во РМ
## но не и сексуално маргинализирани групи
## шанса за подобра работа преку занаење
## шанса за излез надвор од РМ
 
 
#социо-економско-политички причини
#социо-економско-политички причини
#
#

Последна преработка од 18:45, 19 септември 2012

Идеја за презентација на 29c3

 1. дека хаклабот во скопје е повеќе од (типичен) хаклаб ?
 2. кое е значењето на кика (градење на заедници околу)
  1. напредна технологија
  2. слободен софтвер
  3. братство
  4. неконвенционалност
  5. слобода
  6. општински и републички центар на хакерство
  7. инклузивност на жени
  8. но не и етнички групи кои не се мнозинство во РМ
  9. но не и сексуално маргинализирани групи
  10. шанса за подобра работа преку занаење
  11. шанса за излез надвор од РМ


 1. социо-економско-политички причини

Ресурси:

 1. http://peerproduction.net/issues/issue-2/peer-reviewed-papers/hacklabs-and-hackerspaces/
 2. http://www.monochrom.at/hacking-the-spaces/