Хаклаб/Идеја за 29c3

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Идеја за презентација на 29c3

  1. дека хаклабот во скопје е повеќе од (типичен) хаклаб ?
  2. кое е значењето на кика
  3. социо-економско-политички причини

Ресурси:

  1. http://peerproduction.net/issues/issue-2/peer-reviewed-papers/hacklabs-and-hackerspaces/
  2. http://www.monochrom.at/hacking-the-spaces/