Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Компјутери“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Создадена страница со: '''Што треба да имаат инсталирано сите компјутери во хаклаб кои што би се користеле о...)
(нема разлика)

Преработка од 21:01, 6 јули 2012

Што треба да имаат инсталирано сите компјутери во хаклаб кои што би се користеле од посетителите?

- Некоја од GNU/Linux дистрибуциите достапни преку boot серверот во КИКА - Некој полајт desktop environment/window manager, у игра се: xfce, awesome, па дури и GNOME Classic (никако Unity!) - Кирилична поддршка со некоја од опцииве за layout switching: ctrl:swapcaps или grp:alt_shift_toggle

Битно:

export http_proxy=192.168.88.49 за да го користиме локалниот debproxy сервер за надградба на локалните debian/ubuntu инсталации, наместо да влечеме се од интернет all over again