Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Компјутери“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
Ред 10: Ред 10:
 
'''Битно''':
 
'''Битно''':
  
export http_proxy=192.168.88.49 за да го користиме локалниот debproxy сервер за надградба на локалните debian/ubuntu инсталации, наместо да влечеме се од интернет all over again
+
<pre>export http_proxy=192.168.88.49</pre>
 +
 
 +
за да го користиме локалниот debproxy сервер за надградба на локалните debian/ubuntu инсталации, наместо да влечеме се од интернет all over again

Преработка од 20:03, 6 јули 2012

Што треба да имаат инсталирано сите компјутери во хаклаб кои што би се користеле од посетителите?

- Некоја од GNU/Linux дистрибуциите достапни преку boot серверот во КИКА

- Некој полајт desktop environment/window manager, у игра се: xfce, awesome, па дури и GNOME Classic (никако Unity!)

- Кирилична поддршка со некоја од опцииве за layout switching: ctrl:swapcaps или grp:alt_shift_toggle


Битно:

export http_proxy=192.168.88.49

за да го користиме локалниот debproxy сервер за надградба на локалните debian/ubuntu инсталации, наместо да влечеме се од интернет all over again