Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Курсеви“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
Ред 36: Ред 36:
  
 
Цена на целиот курс 3500 денари, цена на курсот без комплетче 2300
 
Цена на целиот курс 3500 денари, цена на курсот без комплетче 2300
 +
 +
 +
 +
== Распределба на средствата ==
 +
 +
300 денари = Хаклаб Кика
 +
 +
2000 = Предавач
 +
  
 
Курсот ќе го држи авторот на LED Коцката во КИКА Александар Лазаров
 
Курсот ќе го држи авторот на LED Коцката во КИКА Александар Лазаров

Преработка од 17:30, 16 септември 2012

Internet of things 101

Мини курс за користење и програмирање на Arduino за почетници

Времетраење 4 часа по 45 минунти, цена 55 евра

Што се добива: Ардуино + Бредборд + ледици + жички

Програма:

Ден прв 16 октомври 2012

  - Што е интернет на стварите ?
  - Што е ардуино и како да го користам
  - Како да го „натерам“ ардуиното да прави работи за мене
    - ЛЕД Коцка
    - Мериме (температура, број на уреди)
    - Контрола (Клима уред, печка)

Ден втор 17 октомври 2012

  - Ардуино + протоборд + диода
  - Ардуино програмирање (IDE)
  - Свети, Мери, Трепкај

Комплетче за курсот

вредност 1200 денари

- Ардуино еден - УСБ Кабел - Бредборд - 10 Диоди - 1 Температурен сензор - Кабли

Цена на целиот курс 3500 денари, цена на курсот без комплетче 2300


Распределба на средствата

300 денари = Хаклаб Кика

2000 = Предавач


Курсот ќе го држи авторот на LED Коцката во КИКА Александар Лазаров