Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Курсеви/Arduino“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(Создадена страница со: == Internet of things 101 == Мини курс за користење и програмирање на Arduino за почетници Времет...)
 
Ред 6: Ред 6:
Времетраење 4 часа по 45 минунти, цена 55 евра
Времетраење 4 часа по 45 минунти, цена 55 евра


Што се добива: Ардуино + Бредборд + ледици + жички
Што се добива: Ардуино + Бредборд + 10 ледици + температурен сензор + жички


Поради просторни можности, максимум 10 слушатели може да учествуваат на курсот. Доколку има интерес за повеќе може да се организира уште дополнителни термини.
Поради просторни можности, максимум 10 слушатели може да учествуваат на курсот. Доколку има интерес за повеќе може да се организира уште дополнителни термини.

Преработка од 17:01, 16 септември 2012

Internet of things 101

Мини курс за користење и програмирање на Arduino за почетници

Времетраење 4 часа по 45 минунти, цена 55 евра

Што се добива: Ардуино + Бредборд + 10 ледици + температурен сензор + жички

Поради просторни можности, максимум 10 слушатели може да учествуваат на курсот. Доколку има интерес за повеќе може да се организира уште дополнителни термини.

Програма:

Ден прв 16 октомври 2012

  - Што е интернет на стварите ?
  - Што е ардуино и како да го користам
  - Како да го „натерам“ ардуиното да прави работи за мене
    - ЛЕД Коцка
    - Мериме (температура, број на уреди)
    - Контрола (Клима уред, печка)

Ден втор 17 октомври 2012

  - Ардуино + протоборд + диода
  - Ардуино програмирање (IDE)
  - Свети, Мери, Трепкај

Комплетче за курсот

вредност 1200 денари

- Ардуино еден - УСБ Кабел - Бредборд - 10 Диоди - 1 Температурен сензор - Кабли

Цена на целиот курс 3500 денари, цена на курсот без комплетче 2300

Пријава

Рокот за пријавување е 1ви Октомври. Може да се пријавите на линкот подолу :

http://0.mk/arduino-prijava

Распределба на средствата

300 денари = Хаклаб Кика

2000 = Предавач

Курсот ќе го држи авторот на LED Коцката во КИКА Александар Лазаров