Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Курсеви/Arduino“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 6: Ред 6:
[[Податотека:Kurs.jpg|thumb|right|320x240px]]
[[Податотека:Kurs.jpg|thumb|right|320x240px]]


Времетраење 4 часа по 45 минунти, цена 55 евра
Времетраење 4 часа по 45 минунти, цена 3500 денари


Што се добива: Ардуино + Бредборд + 10 ледици + температурен сензор + жички
Што се добива: Ардуино + Бредборд + 10 ледици + температурен сензор + жички

Преработка од 20:22, 16 септември 2012

Internet of things 101

Мини курс за користење и програмирање на Arduino за почетници

Kurs.jpg

Времетраење 4 часа по 45 минунти, цена 3500 денари

Што се добива: Ардуино + Бредборд + 10 ледици + температурен сензор + жички

Поради просторни можности, максимум 10 слушатели може да учествуваат на курсот. Доколку има интерес за повеќе може да се организира уште дополнителни термини.

Програма:

Ден прв 16 октомври 2012

 • Што е интернет на стварите ?
 • Што е ардуино и како да го користам
 • Како да го „натерам“ ардуиното да прави работи за мене
  • ЛЕД Коцка
  • Мериме (температура, број на уреди)
  • Контрола (Клима уред, печка)

Ден втор 17 октомври 2012

 • Ардуино + протоборд + диода
 • Ардуино програмирање (IDE)
 • Свети, Мери, Трепкај

Комплетче за курсот

 • Ардуино еден
 • УСБ Кабел
 • Бредборд
 • 10 Диоди
 • 1 Температурен сензор
 • Кабли

Вредност 1200 денари.

Цена на целиот курс 3500 денари, цена на курсот без комплетче 2300 денари.

Пријава

Рокот за пријавување е 1ви Октомври. Може да се пријавите на линкот подолу :

http://0.mk/arduino-prijava

Распределба на средствата

300 денари = Хаклаб Кика

2000 = Предавач

Курсот ќе го држи авторот на LED Коцката во КИКА Александар Лазаров