Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/КуќенРед“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(КУЌЕН РЕД)
Ред 12: Ред 12:
 
* Тој што плаќа членарина станува член. Членовите имаат пристап до хаклабот 24x7.
 
* Тој што плаќа членарина станува член. Членовите имаат пристап до хаклабот 24x7.
 
* Посетител кој што со посебен интерес и активности придонесува во работата на хаклабот а не е во можност да плаќа членарина може да биде изгласан за член.
 
* Посетител кој што со посебен интерес и активности придонесува во работата на хаклабот а не е во можност да плаќа членарина може да биде изгласан за член.
 +
* Се очекува од сите членови и посетители да го почитуваат куќниот ред на зградата (без галама после 22.00ч).
  
 
=== Ресурси ===
 
=== Ресурси ===

Преработка од 06:27, 18 април 2012

Почитување на Куќниот Ред е неопходен услов за успешно функционирање на Хаклабот.

КУЌЕН РЕД

 • КИКА е отворен простор.
 • Пушењето е забрането.
 • По секој настан сите остануваат 20 минути да средат; ако си одиш порано собери го целото ACTUAL ѓубре и фрли го! Оддржувај го просторот чист!
 • Дежурниот член е задолжен за отворање и затворање на просторот согласно упатството. Распоредот за дежурство ќе биде објавуван на листата spodeli-prostor.
 • Просторот се чисти секоја втора сабота, еден час пред Сподели знаење.
 • Додека се одржува некој настан ако сакаш да правиш нешто надвор од темата користи ја помошната просторија за да не им сметаш на останатите.
 • Прочитај го упатството за фер користење на мрежата во хаклабот и секогаш користи HTTPS.
 • Членарината е задолжителна за членовите. Члeнарината не е задолжителна за останатите посетители. Кој сака, уплаќа по 20 евра. Членарината се собира од 20ти до 27ми во месецот. Парите се трошат за кирија и функционирање на хаклабот.
 • Тој што плаќа членарина станува член. Членовите имаат пристап до хаклабот 24x7.
 • Посетител кој што со посебен интерес и активности придонесува во работата на хаклабот а не е во можност да плаќа членарина може да биде изгласан за член.
 • Се очекува од сите членови и посетители да го почитуваат куќниот ред на зградата (без галама после 22.00ч).

Ресурси

(овие ќе ги тргнеме откога ќе има некоја содржина на странава, сега нека стојат како потсетник)