Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Потребни Работи“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Опрема за електроника)
Ред 8: Ред 8:
  
 
* Сет штрафцигери
 
* Сет штрафцигери
 
* Лупа
 
  
 
* Униметри (2-3) (Некогаш се јавува потребата од мерење на неколку параметри - напон/струја/засилување одеднаш, со еден мултимер неможе да се постаса да се измери сѐ одеднаш). Веќе еден имаме.
 
* Униметри (2-3) (Некогаш се јавува потребата од мерење на неколку параметри - напон/струја/засилување одеднаш, со еден мултимер неможе да се постаса да се измери сѐ одеднаш). Веќе еден имаме.
  
 
* Функциски генератор за генерирање на математички функции на сигнали, синусоиди, забести, триаголни, брзо-опаѓачки сигнали
 
* Функциски генератор за генерирање на математички функции на сигнали, синусоиди, забести, триаголни, брзо-опаѓачки сигнали
 +
 +
* сијалица за на маса
 +
 +
* Лупа

Преработка од 22:28, 7 февруари 2011

Опрема за електроника

  • Осцилоскоп. (Ова е можеби инструментот кој највеќе ни треба) !
  • Лемна станица (вклучувајќи лемалица и станица на топол воздух или комплет сѐ-во-едно)
  • Сет клешти
  • Сет штрафцигери
  • Униметри (2-3) (Некогаш се јавува потребата од мерење на неколку параметри - напон/струја/засилување одеднаш, со еден мултимер неможе да се постаса да се измери сѐ одеднаш). Веќе еден имаме.
  • Функциски генератор за генерирање на математички функции на сигнали, синусоиди, забести, триаголни, брзо-опаѓачки сигнали
  • сијалица за на маса
  • Лупа