Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Проекти/Програмски јазици“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(9.02.2012)
 
Ред 1: Ред 1:
 +
Евиденција за активности во терминот за програмски јазици
 +
 
==Програмски јазици (12.01.2012, 19 - 21 часот)==
 
==Програмски јазици (12.01.2012, 19 - 21 часот)==
 
* Презентација на хардверскиот дизајн на LED коцката и API-то за визуелизација.
 
* Презентација на хардверскиот дизајн на LED коцката и API-то за визуелизација.
Ред 13: Ред 15:
 
* Презентација на развој за Empathy и GTK
 
* Презентација на развој за Empathy и GTK
 
* Гледање на видео од PyCon 2011 - Advanced Network Architectures With ZeroMQ
 
* Гледање на видео од PyCon 2011 - Advanced Network Architectures With ZeroMQ
 +
 +
==Програмски јазици (9.02.2012, 19 - 21 часот)==
 +
 +
* Направивме македонска тастатура за [https://wiki.maliit.org/ maliit] - статусот може да се види на [https://gitorious.org/maliit/maliit-plugins/merge_requests/43 gitorious]
 +
* Дебатиравме за EventSource (т.е. [http://dev.w3.org/html5/eventsource/ Server-sent events]) преку мало [https://gist.github.com/1803641 демо во Python]
 +
* Анализата на податоците за буџетот на Р.М. имаше мал напредок
  
 
[[Категорија:Хаклаб]]
 
[[Категорија:Хаклаб]]

Последна преработка од 00:27, 13 февруари 2012

Евиденција за активности во терминот за програмски јазици

Програмски јазици (12.01.2012, 19 - 21 часот)

  • Презентација на хардверскиот дизајн на LED коцката и API-то за визуелизација.
  • Datarecovery на партицијата со расипан ext4 (~40GB), спасени сите податоци.
  • Root на HTC Desire и инсталација на Custom community ROM.

Програмски јазици (19.01.2012, 19 - 21 часот)

  • презентација на Pyparsing http://pyparsing.wikispaces.com/Introduction
  • колаборативно програмирање на парсер за парсирање на лог датотеки од apache 2.0 access log

Програмски јазици (26.01.2012, 19 - 21 часот)

  • Презентација на развој за Empathy и GTK
  • Гледање на видео од PyCon 2011 - Advanced Network Architectures With ZeroMQ

Програмски јазици (9.02.2012, 19 - 21 часот)

  • Направивме македонска тастатура за maliit - статусот може да се види на gitorious
  • Дебатиравме за EventSource (т.е. Server-sent events) преку мало демо во Python
  • Анализата на податоците за буџетот на Р.М. имаше мал напредок