Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Проекти/Сподели знаење“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(Создадена страница со: ==Сподели знаење (14.01.2012, 12 - 18 часот)== Детали:)
 
 
(Не се прикажани 2 меѓувремени преработки од 2 корисници)
Ред 1: Ред 1:
==Сподели знаење (14.01.2012, 12 - 18 часот)==
==Сподели знаење (14.01.2012, 12 - 18 часот)==
Детали:
* Миграција на апликацијата за Библиотека во Хаклабот на нов сервер (http://kika.spodeli.org, https://github.com/vladan/skopjehacklab)
 
==Сподели знаење (21.01.2012, 12 - 18 часот)==
* Миграција и конфигурација на WSGI апликации на webfaction, http://convertor.ot.mk
* Инсталација на Убунту GNU/Linux 10.4.3 на Asus 1001AH нетбук, проблемот со wifi RT3090 се разрешува со инсталација на нов кернел 3.0.15 за Lucid Lynx 10.4.3
* Дискусија за Trinity MMOrpg Framework http://www.trinitycore.org/
 
==Сподели знаење (28.01.2012, 12 - 18 часот)==
* Разгледување на ВЕБ 2.0 сервиси за архивирање на фотографии
* Open Economics HackDay
[[Категорија:Хаклаб]]

Последна преработка од 21:25, 30 јануари 2012

Сподели знаење (14.01.2012, 12 - 18 часот)

Сподели знаење (21.01.2012, 12 - 18 часот)

  • Миграција и конфигурација на WSGI апликации на webfaction, http://convertor.ot.mk
  • Инсталација на Убунту GNU/Linux 10.4.3 на Asus 1001AH нетбук, проблемот со wifi RT3090 се разрешува со инсталација на нов кернел 3.0.15 за Lucid Lynx 10.4.3
  • Дискусија за Trinity MMOrpg Framework http://www.trinitycore.org/

Сподели знаење (28.01.2012, 12 - 18 часот)

  • Разгледување на ВЕБ 2.0 сервиси за архивирање на фотографии
  • Open Economics HackDay