Хаклаб/Проекти/Сподели знаење: Разлика помеѓу преработките

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 2: Ред 2:
* Миграција на апликацијата за Библиотека во Хаклабот на нов сервер (http://kika.spodeli.org, https://github.com/vladan/skopjehacklab)
* Миграција на апликацијата за Библиотека во Хаклабот на нов сервер (http://kika.spodeli.org, https://github.com/vladan/skopjehacklab)


==Сподели знаење (14.01.2012, 12 - 18 часот)==
==Сподели знаење (21.01.2012, 12 - 18 часот)==
 
* Миграција и конфигурација на WSGI апликации на webfaction, http://convertor.ot.mk
 
* Инсталација на Убунту GNU/Linux 10.4.3 на Asus 1001AH нетбук, проблемот со wifi RT3090 се разрешува со инсталација на нов кернел 3.0.15 за Lucid Lynx 10.4.3
* Дискусија за Trinity MMOrpg Framework http://www.trinitycore.org/
[[Категорија:Хаклаб]]
[[Категорија:Хаклаб]]

Преработка од 12:18, 23 јануари 2012

Сподели знаење (14.01.2012, 12 - 18 часот)

Сподели знаење (21.01.2012, 12 - 18 часот)

  • Миграција и конфигурација на WSGI апликации на webfaction, http://convertor.ot.mk
  • Инсталација на Убунту GNU/Linux 10.4.3 на Asus 1001AH нетбук, проблемот со wifi RT3090 се разрешува со инсталација на нов кернел 3.0.15 за Lucid Lynx 10.4.3
  • Дискусија за Trinity MMOrpg Framework http://www.trinitycore.org/