Хаклаб/Проекти/FluxCapacitor

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Напојување со променлив напон

The FluxCapacitor е променливото напојување во хаклаб. Направено е за еден ден, слики од него (како и шема) може да се најди на следниот линк : http://imgur.com/a/0BJg9

Можеби во иднина треба да се осмисли подобро кукиште како и намалување на потрошувачката на интерниот транзистор. Сега за сега ќе се наоѓа вака во разни ситуации :-)