Хаклаб/Проекти/FluxCapacitor

Од Сподели wiki
Преработка од 19:20, 30 ноември 2013; направена од Aleks (разговор | придонеси)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Напојување со променлив напон

The FluxCapacitor е променливото напојување во хаклаб. Направено е за еден ден, слики од него (како и шема) може да се најди на следниот линк : http://imgur.com/a/0BJg9

Упатство:

1. Напојувањето се вклучува со копчето од десна страна, под конекторот за напојување

2. Со помош на потенциометарот се подесува саканиот напон, кој се отчитува од дигиталниот дисплеј

3. Од амперметарот се отчитува струјата која што ја влечи потрошувачот.

4. Да се внимава да не се дозволи да протече струја поголема од 1 ампер !!


Можеби во иднина треба да се осмисли подобро кукиште како и намалување на потрошувачката на интерниот транзистор. Сега за сега ќе се наоѓа вака во разни ситуации :-)